top of page

Instructie

Simone Witteveen

2. Instructie Dressuur 

Dinsdagavond Paarden

Simone Witteveen is een fanatieke amazone, fokker en instructie met passie voor alles wat met de paardensport te maken heeft. Vanaf haar 19e heeft ze als hobby les gegeven op een manege en heeft dit 10 jaar met plezier gedaan aan zowel volwassenen als kinderen. Met verschillende paarden is zij uitgekomen in zowel de basissport (dressuur en springen) als de subtop (dressuur). Op dit moment rijdt zij de zelfgefokte Wonderboy in de Zware Tour en haar jonge merrie La Fayette (Toronto x Balzflug) in de Z2 dressuur. Simone heeft een HBO opleiding tot professioneel coach gevolgd. Dit houdt in dat zij leerlingen kan begeleiden die bijvoorbeeld faalangst hebben.

Edwin Bos

1. Instructie dressuur 

Maandagavond paarden 

Mijn naam is Edwin Bos. Ik ben woonachtig in Lunteren en 42 jaar! Ik ben al m’n hele leven bezig met paarden en pony’s. Vanaf mn 16e werkzaam in de paarden. Naast het trainen van paarden houd ik me bezig met het geven van lessen. Met mijn eigen paard start ik op dit moment in de lichte tour. In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan de basis van zowel ruiter als paard.

Guido Schoemaker

3. Instructie Springen

Woensdagavond Paarden

Guido behaalde al bij de pony's het Z2 dressuur en het M springen niveau, en zette gelijksoortige successen door bij de paarden tot zelfs 1.45 internationaal. Zo mag hij met regelmaat paarden uitbrengen op grote kampioenschappen. Met veel enthousiasme begeleidt Guido onze springlessen op de woensdagavond voor zowel de pony- als de paardenruiters.

Ricky Hilhorst

4. Instructie Springen

Donderdagavond Paarden

Ricky is sinds 2023 onze springinstructeur op de donderdagavond. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf R.H. Equestrian Services waarmee hij zich richt op het zadelmak maken van paarden en het trainen / uitbrengen op wedstrijd.  Hij vindt het belangrijk dat zijn dressuurpaarden lekker een keer een sprongetje maken en zijn springpaarden moeten een goede dressuurbasis hebben. Door de jaren heen ben is hij zichzelf steeds meer gaan verdiepen in het rijden met wederzijds vertrouwen in en van het paard. Dit vindt Ricky dan ook de belangrijkste voorwaarden wanneer je werkt met (jonge) paarden. Je eigen zelfvertrouwen reflecteren op je paard om zo tot een ontspannen en zelfverzekerde basis te komen.

Zoë De Booij

5. Instructie Dressuur 

Vrijdagavond Paarden & Pony's

Ik ben Zoë de Booij, geboren op 24 juni 1997 en rijd vanaf mijn vierde paard. Zoals zovelen begon ik op een manegepony. Later ben ik met verschillende pony’s in het nationale dressuurkader opgenomen. In 2013 sloot ik met de nodige successen mijn ponytijd af en heb ik de overstap naar de paarden gemaakt. 


De keuze om als stalamazone bij stal Hexagon aan de slag te gaan heeft er toe geleid dat ik mijn Lichte Tour-paard Wodan (v. Osmium) heb verkocht. Ik zat met hem in het Junioren-kader en was ook bij de Young Riders goed op weg met al diverse kaderscores. Bij stal Hexagon leidde ik paarden op, maakte ik ze verkoop-klaar en ik bracht succesvol paarden uit op wedstrijd. In april 2017 reed ik mijn eerste Grand Prix met succes. Ondertussen (2019) heb ik besloten om mijn eigen stal op te zetten en daar weer de uitdaging mee aan te gaan. Hier leid ik paarden op naar het hoogste niveau, geef ik les t/m Grand Prix niveau en breng ik verschillende paarden uit op wedstrijd op alle niveaus.

bottom of page